Słodycze z dalekiego kraju

Czasy gdzie tylko z dalekich podróży można było przywieźć różne przysmaki niedostępne w Polsce mamy już za sobą. Teraz dostępność do internetu i łatwość przemieszczania się sprawiła, że w wielu sklepach można kupić wyjątkowe produkty charakterystyczne dla poszczególnych regionów świata. Podobnie jest ze słodyczami azjatyckimi.
Słodycze z Azji
Słodycze z Azji cechuje niepowtarzalny smak i kolorowe opakowania. Krzykliwe kolory opakowań przyciągają wzrok i sprawiają, że stają się coraz bardziej popularne. Atutem azjatyckich słodyczy jest ich skład oparty na naturalnych składnikach. Azjatyckie słodycze często w swoim składzie zawierają m.in.: soję, algi morskie, naturalne barwniki pochodzenia roślinnego. Najbardziej znanymi i popularnymi azjatyckimi słodyczami są: Pepero to słodkie paluszki. Pocky, ryżowe ciasteczka z nadzieniem. Bardzo popularne są również ciastka Oreo w przeróżnych wariantach smakowych.
Ponadto w Azji popularne są również słodycze „zrób to sam”, które za pomocą półproduktów i instrukcji można przygotować samemu. To świetny sposób na kreatywną zabawę z dzieckiem zakończona pysznym poczęstunkiem. Przygotowanie azjatyckich słodyczy nie wymaga dużych nakładów czasu, nie są również potrzebne przy ich produkcji zdolności kulinarne. Wystarczy tylko postępować zgodnie z instrukcją.